Як самому зібрати комод

комод

В магазини практично всі корпусні меблі надходять у розібраному вигляді. Так їх легше транспортувати і менше ймовірності подряпати при перевезенні. Складання готової меблевої конструкції здійснюється за схемою, що додається до виробу заводом.

Як правильно зібрати комод, куплений в магазині:

Існують загальні правила складання корпусних меблів, дотримуючись яких, можна зібрати виріб швидко і якісно.

  • Збірку здійснюють за правилом «від великого до малого»: відразу збирають основний корпус виробу, а потім оснащують його деталями;
  • Щоб уникнути небажаних перекосів, складання конструкції здійснюють на рівній поверхні;
  • Для захисту деталей від механічних ушкоджень і забруднення, робочу поверхню застеляють м’якою тканиною або картоном;
  • Щоб уникнути появи тріщин в ДСП або МДФ, не можна надмірно старатися при затягуванні болтів.

Для складання корпусних меблів потрібен наступний набір інструментів: рулетка, хрестоподібна викрутка, дриль – шуруповерт, молоток. Крім того, при складанні більшості сучасних моделей комодів використовуються спеціальні ключі для конформатів, що застосовуються для з’єднання основних деталей меблевої конструкції. Ці інструменти зазвичай йдуть в комплекті з виробом.

Незважаючи на зовнішні відмінності, збираються всі комоди приблизно однаково. Схема складання цих виробів складається з наступних  етапів:

  • Збірка корпусу;
  • Збірка висувних ящиків;
  • Закріплення напрямних висувних систем ящиків;
  • Установка кріпильної фурнітури та установка дверцят (в моделях, де присутні секції з дверцятами);
  • Установка ручок на висувних ящиках і дверцятах;
  • Установка верхньої кришки комода.

Складові деталі корпусу комода: дно, боковини, горизонтальні зв’язки, цокольні планки, задня стінка. Якщо модель обладнана ніжками або поворотними роликами (мобільна версія), перш ніж приступити до складання корпуса, ці деталі закріплюють на нижній кришці.

При відсутності ніжок складання комода починається з з’єднання цокольних планок з дном комода. Далі за допомогою стягуючих гвинтів фіксуються боковини та встановлюються горизонтальні планки, до яких згодом кріпиться кришка комода.

Завершальний етап збірки корпусу – установка задньої стінки. Зазвичай цю деталь виготовляють з ДСП. Кріпиться задня стінка невеликими саморізами або спеціальними меблевими цвяхами.

Складові елементи ящиків: бічні стінки, днище, фасади. Перш ніж приступити до збірки, всі деталі ящиків необхідно розкласти (кожен ящик – окремо). Це дозволить уникнути плутанини під час роботи. Процес монтажу ящиків схожий на складання корпусу.

Останній етап складання скриньки – установка фасаду і декоративних ручок. Фасади можна прикріпити до передньої планки ящика за допомогою коротких саморізів. Під ручки зазвичай є вже готові отвори в фасаді і передній планці скриньки. Якщо їх немає, то дірки дрилем просвердлюють самостійно, попередньо зробивши розмітку.

Після складання основних елементів комода, на внутрішній поверхні боковин корпусу і на ящиках встановлюють направляючі. Попередньо за допомогою рулетки визначають їх місце розташування і роблять розмітку олівцем. Фіксуються напрямні за допомогою саморізів, які вкручуються шуруповертом.

Остаточний етап складання – установка кришки комода. Його кріплять до горизонтальних зв’язків корпусу.

Всю цю роботу Ви зможете замовити та довірити майстрам «Українського Богатиря».

Leave a Reply